За нас

“Петте камъка” е образователна организация на хора с разнообразни компетенции, които откриват смисъл в хармоничното образование за деца в предучилищна и начална училищна възраст. И понеже “хармоничното образование” е една голяма идея – идея за подпомагане на балансираното многостранно развитие на личността (такава, каквато е замислена да бъде), открили сме в тази идея пет опорни точки, които са ни в помощ в практическата реализация.

В “Петте камъка” се сближаваме с природата – за да я пазим и да намираме поуки в нея. В “Петте камъка” сме изобретателни когато иде реч за научаване на нови факти – най-малко всички, които детето би чуло в училище, само че тук се стремим да ги извлечем от житейски ситуации, за да направим спомена траен. В “Петте камъка” се учим да зачитаме всеки, защото всички сме излезли изпод едни и същи Майсторски ръце. В “Петте камъка” мислим в перспектива – използваме наученото в коя да е сфера в съвсем прагматичен проект. В “Петте камъка” творим – защото, хем ни носи радост, хем трупаме увереност.

Естествено, децата искат да научават – да знаят и да могат – нужно им е да бъдат насърчавани. Нужни са им и добри учители, които умеят да обясняват по детски.

Обаче не за всяка важна подробност, която ще се окаже полезна в бъдеще, децата любопитстват още от сега – нужно им е някой да ги води. Нужни са им и добри учители с енергия да правят от скучното интересно.

 

Как да помогна

“Петте камъка” е образователен проект на “Сдружение Будно дете”. Ако припознавате нашата кауза за хармонично образование, можете да сте ни подкрепа по начин, който ви приляга:

  • като ни посетите, а после разкажете на близък или на познат за нас
  • като оставите координати за връзка, за да станете доброволец при реализирането на отворени събития или други проекти
  • като се молите за нас
  • като дарите сума по ваша преценка на “Сдружение Будно дете” с данни:

 

ЕИК: 206650220

Адрес: Област Пловдив

Община Родопи, с. Белащица

п.к. 4124, ул. “Лале” № 1

Банкови сметки в банка ДСК:

BGN: BG53STSA93000028405877

EUR: BG25STSA93000028405896